Kapitalista egészségügy

 2012.02.26. 08:46

Mi lesz velünk?

Azt ígérték, rendezik a béreket. megtették. Valóban rendezték. Csak az a baj, hogy lefelé.

A képzés minősége romlik, kusza, áttekinthetetlen, kiismerhetetlen labirintus ontja akár röpke 10 hónap alatt (!) a "jól képzett" egészségügyi szakembereket. 

A bértábla összecsúszott, a differenciálás sem szakmailag sem pénzügyileg nem látszik. Ugyanannyit keres egy pályakezdő tapasztalatlan, mint egy óriási rutinnal bíró munkatársa.

Fertőző váladékokkal, gyógyszerek sokaságával (ahány gyógyszercég, annyi "keresztnév", csak bírj kiigazodni közöttük), elkeseredett BETEG betegekkel, türelmetlen, fáradt hozzátartozókkal és kiégés határán vegetáló kollégákkal dolgozunk. 

Mi lesz velünk? Velünk, akik a piramis legalján éppen megszakadunk?

 

(Kép forrása: macskafaraok.freeblog.hu)

Ha nem lesz pénz, robbanni fog az egészségügyi bomba

Egyre nő a bérfeszültség az egészségügyben

Bérkatasztrófa az egészségügyben

 

NGM-rendelet: kétszeres bért kapnak a külföldi orvosok a magyarokhoz képest

 

Orbán Achilles-sarka, avagy a nyomor halálraítéltjei


Oltások, antibiotikumok és a Népesség-csökkentési

Program 

  

Jöhet a fizetős ellátás a kórházakban - kiszorulhatnak a szegényebbek

 

Olvashatjuk a szalagcímeket. Beköszöntött az igazi kapitalizmus, melynek egyetlen mérőeszköze, nem a pénz, hanem a TISZTA PROFIT, a zsákokban felhalmozható csengő arany, a Kajmán-szigeteki bankszámlán megjelenő hosszú digitális számsor.

(Zárójeles költői kérdés: mi a fészkes fenének ennyi pénz? Mi az a rettentő félelem, ami legyőzésére kell ez a tömérdek lóvé?)

Miért csodálkozunk ezek után, hogy külföldre csábítanak bennünket, egymás után alakulnak a közvetítő cégek. A jó szakember igenis kell. 

A napokban találkoztam egy 33 éves kolléganővel, aki 10 éve ment ki Spanyolországba egy idősek otthonába dolgozni a hazai fizetése tízszereséért. Azóta folyékonyan beszél spanyolul. Megtanították az öregek. Meséken, mondókákon nevelkedett. Azért jött haza, hogy megszerezze a hivatalos EU kártyáját, amivel az Európai unió bármely egészségügyi létesítményében szeretettel várják.

Elhagyta a hazáját? Igen. Elment messze, nyugatabbra.

 

 

 

 

Címkék: nyugat szakember kapitalista egészségügyi profit nyomor bankszámla

A bejegyzés trackback címe:

https://novervagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr314207864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása