A férjem hívta fel a figyelmemet arra, hogy február negyedikén ünneplik a Rákellenességet szerte a világon.

A rádióból értesült a hírről a mélységesen szomorú riportertől, aki joggal kérdezte, hogy miért nem a BOLDOGSÁG világnapjáról beszélgetünk inkább.

Erről eszembe jut Teréz Anya, aki bölcsen elutasította a részvételt olyan szervezett eseményen, amely valami ellen irányult, valami leküzdésére szerveződött. 
Azt mondta, csak akkor hívjatok, ha valami mellé kell állnom. 

Picit utána néztem, hogy mikor, mi mellé tudnánk állni ebben az évben.

 Az ima világnapján március másodikán meggyújthatnánk egy gyertyát saját lelki békénkért. Igazán ránk fér(ne).
Az alvás világnapján március 18-án "szuszókáljunk" egy kiadós-egészségeset lehetőleg a saját ágyikónkban, ha már máskor, ugye nem sikerül.
Az egészség világnapján (április 7.) emlékezzünk arra, és keressük meg szívünkben az őszinte hála érzését, hogy a fehér köpeny rajtunk van, mi ápolunk, és nem mi fekszünk abban a bizonyos betegágyban.

 

 Az ápolók nemzetközi napján (május 12.) eszünkbe se jusson szemrehányást tenni magunknak, hogy miért nem régésznek, vasutasnak, netán bádogosnak mentünk, ahelyett, hogy... Gondoljunk szeretettel a "lámpás hölgyre". 

 


család nemzetközi napján,  május 15-én vegyünk ki egy szabadnapot, és próbáljuk elmélyíteni kapcsolatunkat a családtagjainkkal, akikkel az év többi napján leginkább levelezünk (az üres hűtőszekrényen hagyjuk a bevásárlólistát), FB üzeneteket váltunk, sms-ben tárgyaljuk meg az aktuális csekkek befizetési sorrendjét, és az osztályfőnök üzenetét. 

A nemdohányzók világnapján (május 31.) dicsérjük meg magunkat azért, hogy már huszonkettedik alkalommal sikerült leszoknunk a cigiről. :-)
Az 
anyatejes táplálás világnapján, augusztus 1-én sétáljunk át a szülészetre és egyszerűen gyönyörködjünk, érezzük újra fiatalnak magunkat.

A kézmosás világnapja (október 15.) számunkra az év 365 napja!

feltalálók napján (november 9.) próbáljuk feltalálni magunkat, mert nehéz lesz a karácsonyi terülj-terülj asztalkámat megteríteni, és azon kapjuk magunkat, hogy kifogyunk a béketűrésből a tolerancia nemzetközi napjára (november 16.).

A többi "negatív", valami ellenes napról, amiből akad ám jócskán - Teréz Anyához hasonlóan - nem teszek említést. :-)

Teréz Anya imája

Uram tégy engem a te békéd eszközévé, 
Ahol gyűlölet lakik, oda szeretetet vigyek.
Ahol sértés, oda megbocsájtást.
Ahol széthúzás, oda egyetértést.
Ahol tévedés, oda igazságot,
Ahol kétely, oda hitet,
Ahol kétségbeesés, oda reményt,
Ahol szomorúság, oda örömet.


(Kép forrása: jezsuita.blog.hu)

Ui. A nővérszobákban el- (és ránk) férne ez az ima.

Címkék: család anya alvás szoptatás tolerancia ima világnap kézmosás teréz nemdohányzók

A bejegyzés trackback címe:

https://novervagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr694066221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LeonSilver 2012.02.04. 19:24:51

"már huszonkettedik alkalommal sikerült leszoknunk a cigiről"

:D
Néhányszor én is próbáltam. Most ott tarok, hogy kb. 8 éve nem cigizek. És nem is volt nehéz! Persze segített a NiqutinCQ tapasz, de a harmadik "fázis" már nem is kellett! Életem egyik legjobb döntése volt!
süti beállítások módosítása